• Izložba „Retfalačke uspomene“

  Tradicionalna jednodnevna tematska izložba starina i običaja očuvanih u Retfali, koja za ciljeve ima prikaz tradicionalnog načina života Mađara u Retfali, predstavljanje sačuvanih predmeta te pripremu eksponata za muzej Mađarske Retfale.

 • Rétfalusi emlékek

  Eszék Város napja jegyében a Népkör Petőfi Sándor utcai székházában minden évben megrendezésre kerül a Rétfalusi emlékekelnevezésű kiállítás.

  Az egy napos kiállítás december 2. Eszék Város napjához legközelebbi vasárnap tartjuk meg. A kiállítás témájától függően tárgyai a Népkör tulajdonában lévő Gyurkovics gyűjtemény egy részét mutatja be, helyet kapnak az Andel, Farkas, Ferenc, Gáspár, Gyana, Kola, Kovács, Lackovics és Magdika családok féltett ereklyéi és még féltettebb kézimunkái, gobelin képei stb.

  A rétfalusiak Istentisztelet után betérnek egy kis süteményre, vagy az utóbbi időben havonta egyszer megrendezett Vasárnapi társalgás a Népkörben gasztro-eseményre és egy kis tere-ferére.

  A kiállítás kapcsán ilyenkor óhatatlanul felvetődik az emberben a gondolat; Ezen értékek és a kartondobozokba, padláson, pincében elcsomagolt néprajzi gyüjtemény állandó kiállítására sajnos helyszűke miatt a Népkörnek továbbra sincs lehetősége.