Izbori 2020. - poziv

Poštovani članovi i svi deklarirani Mađari, pozivamo vas da svakako iskoristite svoje pravo i na parlamentarnim izborima tražite i glasate na manjinskoj listi. 

Osječki Nëpkör je udruga građana koja se bavi kulturom i nastoji ostati izvan politike, ali i glasamo za predstavnika mađarske manjine u Saboru. 

1. I u našem dosadašnjem radu smo mogli iskusiti da dobri odnosi s našim predstavnikom u Saboru znače puno i za Népkör (u proteklom razdoblju smo dobili ne samo financijsku i tehničku pomoć, nego i bezuvjetnu podršku kod tijela javnih vlasti i drugih institucija u Hrvatskoj i Mađarskoj kad god nam je to bilo potrebno)

2. Što više glasača naše nacionalne manjine izađe na izbore, to veći rejting će imati kod važnih odluka, a i našem predstavniku daje veću mogućnost da se izbori za naša prava i potrebe 

Stoga vas sve koji imate pravo glasati za manjinske liste pozivamo da u interesu Népköra, kao i očuvanja mađarskog jezika, kulture, tradijcije i običaja izađete na izbore i da zaokružite kandidata mađarske nacionalne manjine. 

Predsjednik MKD Népkör Osijek